Over ons

Bij Het Raam Digital Cinema kun je camera verhuur en postproductie naast elkaar vinden. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door de Nederlandse cameraman Edwin Verstegen, en is sinds die tijd is een plek geworden die filmmakers faciliteert met de laatste en beste apparatuur en vooral ook expertise.

Camera's in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Arri Alexa, RED, Sony, Blackmagic en Canon. Zeiss Compact-, Ultra- en Masterprimes, Cooke, Angenieux zooms, Leica Summilux-cine, Nikon, Canon Cine- en fotografie lenzen zijn het hart van ons bedrijf. Daar horen natuurlijk ook Vintage lenzen bij zoals Super Baltars, Moviespeeds, Cooke Speed Panchros, Mamiya, Hasselblad, Leica en Canon. We voorzien ook in grip apparatuur zoals Steadicam, sliders en Gimbals van Freefly Movi.
Met de komst van de digitale cinema, kun je niet meer om de integratie van moderne camera technieken en postproductie heen. In 2005 begonnen we met een postproductie afdeling. Onze grading suite werkt met o.a. Scratch en DaVinci en we projecteren via een Barco 2K DCI projector. VFX werkt met programma's als AfterEffects, Nuke en Massive.

Voor meer informatie over camera verhuur, postproductie of technische vragen, geef ons een belletje op 020-6374757 of stuur een e-mail naar [email protected].

Team

Benjamin Sparschuh - Camera department

Nadat Benjamin op de set had gewerkt als lichtassistent en Media en Cultuur studeerde, ging hij naar de Filmacademie. Daar studeerde hij af als cameraman in 2013. Naast zijn werk bij Het Raam, werkt hij ook in het camera- of lichtdepartement op de set. Benjamin staat altijd klaar om te overleggen over je project en technische vragen te beantwoorden.

Tom Selbeck - Camera department

Tom deed de opleiding tot visual effects artist aan de Nederlandse Filmacademie en is daarna zijn horizon gaan verbreden als camera assistent. Als supervisor heeft Tom aan verschillende speelfilms meegewerkt. Met zijn kennis over camera en postproductie staat Tom altijd klaar om je te vragen te beantwoorden.
Tom werkt ook als (junior) Steadicam operator.

Niels Lelieveld - Camera department

Niels studeerde 2018 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting cinematography. Hij draait sindsdien divers werk, van tv-documentaires tot korte films. Daarnaast maakt hij hier bij Het Raam samen met oud medewerker Joris Dorrestein de podcast ‘Achter het Raam’, waarin ze diverse cameramensen interviewen over hun passie; het cameravak. 

David Koster - Camera department

Nadat David een studie grafisch ontwerpen deed op de kunstacademie, ging hij naar de Filmacademie. Daar studeerde dit jaar af in de richting cinematography met onder andere de documentaire ‘Thuishaven’. Naast zijn werk bij Het Raam is David ook veel werkzaam op de set als cameraman voor diverse producties, zowel commercieel als documentair.

Eveline Haverlag - Planning & Camera department

Eveline studeerde in 2017 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting cinematografie. Tijdens en voor haar studie op de Filmacademie werkte ze al veel in het camera- en lichtdepartement op de set, voornamelijk als camera assistent. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als cameravrouw bij zowel fictiefilms en series als documentaire projecten. 

Mark Lolkema - Postproductie coordinator

Mark Lolkema studeerde in 2015 af aan de Nederlands Filmacademie in de richting productie. Sindsdien werkte hij op verschillende sets en op kantoor bij Family Affair Films.

Laurent Fluttert - Colorist / online editor

Laurent is mede-eigenaar van de postproductie afdeling bij Het Raam. Hij werkt vast als colorist van speelfilms, documentaires, commercials, etc. Ook is hij online editor en neemt hij het masteren van alle films, die bij Het Raam worden afgewerkt, op zich.

Monique MacKenzie - Kantoor & catering

Monique was jarenlang werkzaam als grimeuse in de Nederlandse filmwereld. Nu zorgt ze er bij Het Raam voor dat we goed te eten krijgen en dat er rondom onze werkzaamheden altijd een gezellige sfeer hangt.

Edwin Verstegen - Founder & CEO

Edwin studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in 1985. Hij werkte als cameraman / director of photography bij televisie, documentaires, commercials en speelfilms. De documentaireserie 'Diogenes', waar hij één van de cameramensen was, kreeg de prestigieuze Nipkow-award. Zijn commercial werk is geëerd met een aantal prijzen in Nederland en ook in het buitenland op onder andere het Cannes Commercial festival. In 1994 was hij bij de oprichting van the Netherlands Society of Cinematographers (NSC) en zat toen 8 jaar in het bestuur. Edwin geeft parttime les aan de Filmacademie.

Dido Verstegen - Office

Naast het studeren aan zijn Bachelor Informatiekunde versterkt Dido op vrijdagmiddag het kantoorteam, en assisteert hij met de boekhouding bij Het Raam.

Luma - Beveiliging & sfeerbeheer

Woef!